Mucenici muntenesti

de divainbucatarie in Dulciuri, 7 Mar 2011 | 8913 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 l apa
  • 500 g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita sare
  • 500 g nuci tocate
  • 500 g mucenici copti – la punga, din comert
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici muntenesti:

Punem apa la fiert impreuna cu coja de lamaie si portocala, zaharul, esenta de vanilie si sarea. O lasam pe foc pana se topeste zaharul, apoi strecuram coaja rasa. Punem iar la fiert apa adaugand mucenicii. Nu vom adauga nuca la fiert pentru a nu inegri zeama. Operatiunea va dura 25-30 de minute. Acum putem adauga in oala nuca macinata si 1/2 lingurita scortisoara.Servim mucenicii intr-un castron, presarand daca mai doriti nuca macinata si un praf de scortisoara.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

adry88 1

11.06.2011, 16:59

Dya Daniela Andrei 1

08.03.2012, 19:50

Nu am mancat niciodata mucenici pregatiti in acest fel cred ca sunt tare buni, poate imi fac curaj anul viitor sa ii pregatesc si eu asa! Arata foarte bine!

Sim0na 1

08.03.2012, 20:53

Abia astept sa pap maine de la mama! Pupici Cristina!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mucenici/ Sfintisori moldovenesti